Friday, October 23, 2009

Kalau duduk di Seremban, sila pilih kawan yang betul!

Jika lu suka melawak, sila melawak pada masa yang sesuai...
contoh masa yang tidak sesuai:

gua : Wei minyak nak habis ni...cari kiosk dulu, tak kisah la apa pon.
aaa : Ok2 nanti aku jumpa aku cakap.
bbb : Ok...
gua : Aite...

bila dah sampai esso...

aaa : Weh kau nak isi esso ke?
gua : Ha la...nak kering dah minyak ni...
aaa : Jangan doe...mana boleh kancil isi esso...jahanam nanti!
gua : Asal lak? Selama ni aku isi ok je...
aaa : Pasal tu la kereta kau macam ini...
bbb : Kecoh lak ai...depan sana ada shell...kalau tak nak esso isi shell je!
gua : Yela2...

Lepas tu gua pon pergilah isi minyak shell...
Minyak dah isi gua pon tanya si aaa...

gua : Asal lak tak boleh isi esso doe?
aaa : Bahaya doe kancil masuk esso...
gua : Eyola...den tanyo ni...
aaa : Gila kau...nak bagi kancil masuk tempat harimau? Esso kan harimau doe...
gua : Kanina lu! Kering minyak kereta aku tadi kau nak buat apa?
bbb : Macam b**i pon ada kau ni...
(si aaa memasang radio dengan kuat sambil menyanyi.)

Sia-sia kena maki hamun...
So moral of the story is?
Melawak biar bertempat ok?

notakaki : exam final nak dekat...tapi gua masih steady dengan fb, blog, menknowpause, youtube dll. Mak bapak gua tau konfem angin kan?

Tuesday, October 20, 2009

Monday, October 12, 2009

Don't try this at home!

hell...
siapa yang tak ego? Ego yang tinggi bermakna lu ada self esteem yang tinggi...konfiden. Bagus, siapa kata tak bagus? Lebih lebih lagi lelaki.We're not good with words ok? Jadi cara kami nak tunjukkan yang "yes we do fucking care about you!" is a little different. Mungkin kami tak cakap depan atau mungkin juga kami mengutuk. Tapi gua 89% sure yang selalunya we guys do it not to offend you. Contoh macam ini. Tapi gua mengaku, gua rasa tak senang kalau tak balas. Dalam kes ini gua tak nak marah - marah. Tapi gua nak berpantun...

pantun pertama...
pantun 2 kerat untuk lu chot...

nama saya mahat jumaat,
anak saya sangat - sangat jahat.

amacam?
bakar line?
pantun kedua...

nama saya mahat,
nama bapa saya jumaat,
anak saya zahid mahat,
dia tak lah hensem sangat!

beli jangan tak beli!
relax chot...
1 - 1 ok?
kemain lagi lu kutuk gua ea?


notakakichotbaik: Diaby heboh nak jadi carrick ye? haha...lek chot...lu pon tau gua gurau kan? lagi satu, jangan sekali - kali kantoi kan nama bapak ngan atuk lu kat (ex)orang johor! point...

Thursday, September 17, 2009

bulan puasa, aku pon puasa!

Aku rasa macam dah lama gila aku x buat entry baru...
mana taknye bila bulan puasa ini akal aku cenderung memikirkan apa yang nak dimakan masa buka nanti...
yang lain tolak tepi...
tak penting...
mood nak berblog pon tak ada...
mood raya ada la...

ok la...
malas nak cakap banyak...
satu je aku nak cakap...

"SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI"

kepada semua yang membaca...
0-0 ok?
yang lepas biarkan lepas...
sila la datang rumah raya ni...(kalau berani!)

Wednesday, August 26, 2009

Teknik mengorat awek #1...

Gua nampak awek cun tadi...
sikit lagi nak berdarah hidung...
tapi gua control...
mana boleh cair senang2...
tak irfan la kn???
haha...
ayat celaka besar...

ok...
tak lama lepas tu gua tiba2 dapat ilham...
esok kalo gua nampak awek tu lagi gua akan cakap begini...
"hye awak.."
"penah dengar lagu jamal tak??"
"ala lagu dia cmni..."

pastu gua pon nyanyi...
"sapa bilang gadis melayu x menawan...x menarik hati..."
fuh memang bergaya...

agak2 gua bole dapat pelempang tak lepas tu???

Wednesday, August 19, 2009

enggang sama enggang, gua sama najib dan as'ad...wtf??

gua duduk dalam kelas control...
gua buat kerja dengan tekun...
tiba2 gua nampak ada sekumpulan pelajar sedang berborak...
ok nampak meriah...
kalau boleh gua nak join...
tapi gua sedar diri gua siapa...

gua tau kalau gua ditanya jawapan gua akan terbatas kepada 3 jawapan iaitu...

"erm...ye kot?"

"erm...entah.."

dan paling memalukan kalau gua kene cakap begini...

"erm...tanya faz!!"

damn!!!

notakaki : celaka...budak2 dean list pon dah pandai berborak dalam kelas!!!

Monday, August 17, 2009

Reality check...

ok, minggu ni memang banyak kejadian yang gua rasa tak patut...
it's like "ok, that could happen to you but surely not to me"...
contohnya...

you've a futsal team and you guys perform ever so well together...
bila main je result kira not bad la...
menang and menang and menang even when you play against a much better team...
ok, main format 'king stay' and we would be the king for quite sometime...
so bila results are that good, you just get carried away and get a friggin crazy idea...
"why don't we join a tournament??"
jadi tak pikir banyak semua pon setuju...
menang dapat Rm 1000 beb...siapa tak nak??
then on the matchday...
suddenly 'pang' reality just slapped you on the face...
3 games played, no wins...
that explain everything dude...
you're not as good as you fucking think...

ok natural bila kalah kita manusia akan buat alasan...
alasan of the day ialah - "MUKA KITA TAK CUKUP VIOLENT BEB!!"..
sebab tu kalah...
ok gua setuju...
xde sebab lain lagi...
damn...

ok this is just the first tournament...
next time we're going to be much much better...
muka akan ditoreh dan sirap dituang di muka bagi nampak abis violent...
nama team pon tukar kepada 'VIOLENT GILA FC'...
kalo tak violent gak gua tak tau...

reality check no. 2...
huh perempuan??
"no way in hell that i would be fucking scared of them!!"
bak datang la muka ganas macam mana pon..
tegap sasa, berketul...
they're just girls...
how can they possibly scare me??

once again reality smack me right on the face...
gua dalam lab...
tiba2 ada seorang awek masuk sambil menyanyi...
ok sebagai seorang lelaki normal gua akan bergurau dengan awek ni...
gua pon dengan mukahabis selamber cakap "habis la sedap sore tu..."
tiba2 awek tadi pusing dan berkata "ko cakap ape td???"
dengan muka paling violent pernah gua tengok...
ok sebelum gua kene maki baik gua jangan mengaku...
gua dengan spontan "mana ada, chot cakap pe tah kat ko"
fuh selamat...
ok sekarang gua dah mula takut dengan perempuan!!!
celaka...

hm...
sebab ini la gua lebih minat menjadi seorang idealis!!!
haish...
sedikit pesanan masyarakat...



ok gua nak pergi makan nasi ayam...
dah lapar...
chow...

notakaki : padan la awek tu dapat gelaran otai kl...celaka...

Tuesday, July 7, 2009

hiburan minggu ini... (apa lancau???)

lagu2 ni fevret gua minggu ni...










selingan2...
ada pengajaran cikit...
cerita tentang amad yang bodoh...

amad dan adiknye minah duduk sama2 kat dalam hutan...
jauh dari orang kampung lain...
satu hari minah sedang duduk bercangkung dalam tandas tangah basuh baju...
amad pula tiba2 terasa nak kencing...
dia pon berlari masuk ke dalam tandas, bukak pintu adiknya ada kat dalam...
tiba2 dia ternampak 'anu' adiknya yang sedang bercangkung...
terus terbantut niatny nak kencing...
dia pon bertanya...
"pahal adik punya 2??"
"berlubang ni!!! teruk"
"jom jumpe doktor"
adik yang boleh tahan bingai pon ikut cadangan abangnya...

sampai di klinik..
amad ceritakan masalah adiknya pada doktor..
doktor pon tersenyum...
amad pon berpesan...
"doktor jahit tau jangan gam..teruk 2.."
doktor pon suruh minah masuk...
setelah setengah jam menunggu amad pon mula curiga...
dia terus menyerbu masuk ke bilik doktor...
doktor sedang duduk diatas kerusinya sambil bermuka puas terus menjadi cuak...

tiba2 amad berkata...
"doktor kan saya dah kata jangan guna gam!!!"

Monday, June 15, 2009

bila la malang gua nak abis...

mulakan dengan carutan lg skali...

CIBAI!!!

huh...
gua perasan yg entry2 gua skunk ni asyik mula dengan carutan...
ah, wat d hell...

ceritanya begini...
gua lepak cc...
gua bayar untuk 2 jam...
ok fine, tak ada masalah disitu...
guaamik port biasa pc 46...
paling hujung, paling cun...
first skali gua bukak web man u...
ok cun, tadehal...

gua try pula bukak friendster...
ok lambat sikit...
tapi tadehal gua bole tunggu...
da dekat 2 minit...
skali dia tulis tenet cannot open this page...
ah fuck!!
gua nak buat apa ni???
sejam lebih lagi...

ok2 try blog...
gua log in...
cantek boleh!!!
macam biasa starting mesti kat dashboard...
so gua pon klik kat view blog...
lepas keluar result gua terus jadi marah...
"INTERNET EXPLORER CANNOT OPN THIS PAGE"..
owh kamon la!!!

friendster tak boleh blog pon tak boleh...
lemak ni...
gua pon cuba la layan youtube...
dalam 45 minit gua da bosan gila...
gua pon blah...

argh...
rm 2.50 tadi boleh buat lepak minum malam ni...
maaf, kewangan dalam krisis skunk...
ok krisis ok??
bukan kedekut...
krisis...

lagi satu...
man kalo ko da abis short sem...
si khery ajak mandi kat sunway...
den pon ada skali kot...

btw gua dapat email yang menarik...
try tengok ni...
mamat ni kene 'main' 15 kali sehari...
atas nasihat doktor...



notakaki: chot ngan daus dah jadi pasangan gay...astaga..

Monday, May 18, 2009

Greatest of them all...

11 premier league title...
5 FA cup...
3 league cup...
2 champions league...
8 charity shield...
1 club world cup, uefa super cup and inter continental cup...

sume ni si alex yg dapatkan...
amacam gempak kn???

truely, this is what you call scottish awesomeness...
liverpool, chealsea cuba lagi...
arsenal, g main jauh2...

notakaki: fuck...plan gua nk turun jb bulan depan ada masalah...mmbe gua baru blk dari nz...xkn gua nk lepak ngan dier...kunk x psl2 kne selsema babi...

Friday, May 8, 2009

Hari jumaat yang malang!!!

mulakan entry ini dengan satu carutan....

BABI!!!

bukan marah tanpa sebab...
tapi marah sebab barang gua telah dicuri...
yang buat gua lagi geram is dat pencuri ada depan mata...
tapi dengan muka line clear dia, orang langsung tak syak...
celaka...

baik...
hilangkan marah dengan lagu ini...
memang ditujukan khas pada pencuri...
kepada pencuri...
muka lu pon dak2 ni dah cam...
kete lu pon dak2 ni dah cam...
jumpa lu siap...

amaran: lagu ini mengandungi banyak kata-kata kesat. Lu tak kental jangan dengar..



Gua tau barang gua tu dah konfem2 kena jual...
cakap banyak pon tak guna...
baik gua cerita pasal benda lain...
gua sekarang sedang meng-stalk seorang awek ni...
jangan takut, gua bukan pervert...
gua hanya stalk dalam rangkaian sosial di internet sahaja...
tak lebih dari itu...
dan lagu ni khas untuk 'si dia'...



haish...
kena kerjalah gua cuti ni...
nak beli balik barang gua...

notakakicuri: ada lubang laptop murah roger gua...rege cun, barang tiptop gua angkat...lagi satu, nak 20% diskaun kat topman bulan depan roger gua...

Thursday, May 7, 2009

Gua sudah beralih angin...

Memang betul kata orang tua-tua...
dulu lain sekarang lain...
nak tau kenapa gua cakap macam itu???
ni sebab gua lagu2 seperti dibawah ini sekarang...
tak ada lagi porn grid, britrock, britpop, hakkor, screamo dan sebagainya...
just these...
btw...
lagu2 ini sekadar hiburan...
gua bukan gila seks!!!





amacam???
layan x layan??

notakakikiri: this blog will undergo a period of 'hibernation'...haha...sem pon dah abes gua pon dah cuti...SALAMAT bercuti...ejaan salamat tu memang sengaja disalahkan...ada makna tersirat...sekali lagi...SALAMAT bercuti...ai sekali lagi SALAMAT ber...

Monday, May 4, 2009

Ini sudah dikira satu kemajuan...

Gua makin lama makin ketandusan idea untuk menulis enty baru...
bukan apa, memang tiada apa yang boleh diceritakan...
langsung tak ada benda yang menarik yang bole gua ceritakan...
(kecuali Man U menang lawan arsenal)

Nasib baiklah si shapri ni bagi award kt gua...
ada la jugak point gua nk buat entry baru...
gua dapat award ni...

"Rockest blog ever"

gua pon x tau apa yang rocknye...
bukan gua suka achik spin ke??
haha...
neway thanks dude...
tapi, orang kata zaman sekarang ni bukan ada benda percuma...
bagi award tapi suruh gua jawab soalan...
apa cerita??
siap ada rules lagi....
ni rules dia...

Rules~..

1. Copy award di atas untuk diletakkan di blog anda..
2. Nyatakan 5 fakta menarik tentang pemberi award ini..
3. Setiap blogger mesti menyatakan 5 perkara yang anda ingin lakukan dan describe sebelum memilih penerima award seterusnya.
4. Anda perlu memilih 3 penerima award seterusnya dan describe tentang mereka..
5. Jangan lupa melawat blog rakan anda dan meninggalkan komen yang menyatakan mereka telah di tag..

wah...
banyak songeh...(jangan mara)
haha...

5 fakta menarik tentang shafri @ aku gumbira:

i) unik...ye unik...haha...
ii) bekas pelajar mrsm beseri(whoa!!)...
iii) pengasas bahasa shafri...
iv) orang kedah..
v) baik orangnya..

kemain lagi gua puji lu...
member2 cincai kira...
rm 50 bole??

gua nk bagi award ni kt:

i)chot
ii) jat
iii) fiq

pepandai lah lu sume...
nak buat apa ngan award ni pon gua x kesah...
ok2 gua x nak merapu lagi..
out!!!

notakakishafri: banyak sangat award la...gua x nak yg lain...haha...letih nk jawab soklan...

Sunday, April 19, 2009

This is it!! This is the serious shit..

Russell Peters is fucking hilarious demmit...
tengok ni...
kalo tak gelak memang ada masalah lu ni...



amacam??
sudah ready to beat your kids??


notakakipeters: lama sial gua tak update blog ni!!!

Thursday, April 2, 2009

Serangan peribadi besar-besaran...

Gua sudah bole dianggap setaraf sama itu tomok dan sekutu-sekutunya sekarang...
sebab gua diganggu paparazzi...
sungguh celaka rasanya...
nak tahu kenapa gua rasa itu macam???

klik sini, sini jugak,sini pon dan sini la.

apa salah gua??
gua hanya buat apa yang telah diamanahkan pada gua...
plus...
apa cinta-cinta ni??
x jonbenet langsung...
kamon la...


ini macam baru sesuai ngan gua...




amacam??
kacip x??

>>>seriously, tajuk lagu xde kaitan dengan yang hidup atau mati...


notakakibalasbalik : lu, lu, lu ngan lu....tunggu pembalasan dari gua...haha...

Friday, March 27, 2009

misi separa mustahil bermula...

gua semakin buntu sekarang...
hidup gua terlalu rutin...
gua rasa gua sudah patut mencari sesuatu...
sesuatu yang boleh gua luahkan perkatan sebegini padanya...

"you really are my ecstacy"
"my real life fantasy"

gila la...

Sunday, March 22, 2009

orang kata kalau nyanyi pastu hujan turun maknanya...

minggu lepas gua balik negeri sembilan...
macam biasa gua akan pergi 'melawat' rumah member gua...
sampai je rumah dia, gua terus ajak dia lepak minum...
port biasa...ayza cafe....macam gempakkan nama kedai??
seriously...ayza cafe is just a mamak stall...

gua : "oit...lepak minum maun??"
fxxker: "malas r...den kojo petang ni ha..."
gua : "halamak...kecah r..."
fxxker: "masuk la dulu...lepak2 jap.."
gua : "ha...aku masuk ak tau milo ais siap.."
fxxker: "den tinju muko tu kang..haha..."
gua : "haha..."

gua pon masuk rumah dia...
sembang2 lepas tu dia keluarkan gitar...
gua pon mainla gitar tu...
lepas da bosan dengan gitar gua pon tanya...

gua : "oit...lagu baru ape ko reti??"
fxxker : "xdo...den pon skunk poie kojo balik tido...tu yo lah"
gua : "ko da memang camtu..."
fxxker : "meh sini gitar tu ha...den nak main..."

si fxxker tu main gitar sambil nyanyi...
terus hujan turun...
kenapakah??
renung2 kan la....

Friday, March 13, 2009

wasser..minuman buah berperisa laici...

pernah melakukan aksi drift diatas court futsal??



kalau boleh jangan...



sakit la celaka...





p/s : celaka...jangan panggil gua DK.... nanti semua org tau...

Sunday, March 8, 2009

ada apa dengan tag??

dalam banyak2 orang...
kenapa mesti gua...
argh!!!
x gemar tol gua...

ni tag dari fakhrudin bin S*****t...
________________________________________________
___________________

TANDA-TANDA:

1. TANDA2 KAMU BAD MOOD*
agak2 lu berbual gua x layan lu...gua bad mood la tu...

2. TANDA2 KAMU MARAH.*
gua senyap...

3. TANDA2 KAMU SINTING*
sinting tu benda apa??

4..TANDA2 KAMU MALU*
muka gua x berapa nak merah...celaka..jangan kutuk

5. TANDA2 KAMU SEDANG CEMBURU]*
kalo jumpe orang yang matanya lebam...jgn tanya macam mana boleh lebam...mamat tu la yg buat gua jeles...haha...

6. TANDA2 KAMU SEDANG SEDIH*
entah...!!

7. TANDA2 KAMU TENGAH GUMBIRA.*
gua makan nasi...

APA?

1. APA WARNA BAJU YANG KAMU PAKAI SEKARANG?*
jersey johor fc!!!

2. APAKAH KAMU TERMASUK ORANG YANG SUKA SHOPPING?*
no comment...kn senang jwab cmni...agak2 kalo gua jawab no comment je smpai abis kene maki x??

3. APAKAH KAMU PERCAYA LOVE AT FIRST SIGHT?*
apa love2??? x wolfmother langsung...

4. APAKAH YANG INGIN KAMU LAKUKAN SEKARANG?*
gua nk berhenti jawab ini tag...bole??

5. APAKAH RASA DI HATI KAMU SAAT INI?*
masam-masam manis...

BILA

1. BILA PERTAMA KALI KAMU DILAHIRKAN KE DUNIA?*
20 tahun lepas...

2. BILA SAAT TERINDAH DALAM HIDUPMU?*
bila gua.......ha...

3. BILA KALI TERAKHIR DIMARAHI IBUBAPA?*
x ingat...gua budak baik beb!!!

4. BILA KALI TERAKHIR EHEM EHEM EHEM?*
sorry...gua x paham apa itu ehem3..

5. BILA KAMU AKAN MARRIED?*
lama lagi...air pon belum naik kepala...

BAGAIMANA

1. BAGAIMANA JIKA ADA ORANG YANG BUAT KAMU SAKIT HATI?*
gua xde buat ape...gua bukan gengster macam lu sume...

2. BAGAIMANA KALAU ADA ORANG CAKAP KAMU LAWA/HENSEM?*
gua akan cakap balik.."Masuk lu...da 999 orang cakap camtu..."

3. BAGAIMANA JIKA ADA TEMAN KAMU MENINGGALKAN KAMU?*
gua cakap..."lu nak pegi mana???"

4. BAGAIMANA JIKA ADA ORANG YANG TIDAK SUKA SAMA KAMU?*
tak apa...ramai lagi suka...

5. BAGAIMANA KALAU KETIKA KAMU BANGUN, KAMU DIKELILINGI API?*
amik air jirus...padam la api tu...

6. BAGAIMANA JIKA KAMU KESEORANGAN*
gua bukak tv tengok citer house...sumpah best!!!

gua nk tag...
wawa...

seriously...
kena buat...
kalau x...

notakakitag: gua jeles tol tgk mmbe2 gua g oversea...bila la gua nk rasa...

Wednesday, February 25, 2009

entri frust gua yang pertama dan terakhir...

gua agak sibuk kebelakangan ini...
macam-macam hal nak disetelkan...
bila jadi macam ni gua rasa agak tension...
dan tension gua makin menjadi-jadi bila:

situasi 1:
berjumpa dengan lecturer...
bentangkan pasal final project...
bila gua terangkan...
dia cuma cakap "erm...ok...lepas tu...erm...ok...saya faham..."
tolonglah...adik gua pon bole jadi lecturer kalau macam tu...

situasi 2:
bawak 3 project untuk di propose pada lecturer...
terangkan sebaik mungkin...
lepas tu gua pon tanya kat lec gua...

"erm encik...macam mana project ni?"

jawapan lec gua...

"erm saya rasa project ni simple sangat lah"
ni baru jawapan untuk project 1st...

"erm yang ni pilak cuba guna satu motor je...kalo banyak motor mahal kos.."
jawapan projek kedua...

"owh kalo yang ini saya rasa x sesuai..."
jawapan untuk projek ketiga...

gua pon jawab...

"erm takpelah kalau macam tu encik..."

lepas ni tobat gua x tanya lec tu lagi...

situasi 3:
pagi gua jumpa lec...
gua tanya...
dia jawab...

"encik...free pukul berapa encik??"
"owh saya free dalam pukul enam gitu la..."
"nanti pukul saya datang amek projek ea encik??"
"okok"

dalam pukul 5.45 hujan lebat...
gua redah dengan harapan lulus la final year project gua...
sampai bilik lec dalam keadaan basah...

"assalamualaikum encik..."
"waalaikumussalam.."
"encik kata na bagi projek encik"
"erm...saya sibuk sikit la...kalau dalam kelas esok boleh x??"
"pergh...hm...ok la encik.."

baik gua cakap dengan dinding...

huh...
cukup la sampai sini...
makin banyak dosa gua...
sekian...

notakakifrust: gua bukan buat blog nak luah perasaan...sebab tu tajuk entri ni 'entri frust gua yang pertama dan terakhir' .





Thursday, February 19, 2009

gua pon ada perasaan...(amacam touching x tajuk??)

lu hot???
lagu ni untuk lu...
ucapan diatas terhad kepada golongan yg berlainan jantina dari gua...
haha...
neway...enjoy vid ni...


The Cribs - you were always the one

video

amacam??

cair x cair???

notakakicair: kepada classmates gua kt beseri dulu sorry gua x dapat join reunion tu...gua ade klas ganti la...

Sunday, February 15, 2009

Baca ni please...

Kepada semua yg baca post gua td...
serius...
bukan gua yg buat...
ni semua dilakukan oleh celaka 1, celaka 2 dan seterusnya...
gua terlalu asyik melayan movie crow zero mungkin...
bukan salah gua sebab leka...
salah director movie yg membuat cerita yg amat masyuk...
bila si celaka 1 nk blk, dia hanya suruh gua bersabar...
mulanya gua pon x tau kenapa...
tapi sekarang gua tau...
kepada si celaka 1...


pergi main jauh2 la loser!!!


kalau lu sume da biasa baca post2 gua...
pasti lu sume tau...
cara tulisan gua bukan begitu...
sekian...

yang teraniaya,
pan...

notakakicelaka: aik...main ganas nampak...



Kau Kunci CintaKu

Kau akan tahu apabila ianya sesuatu yang dahulu kau miliki tetapi kini tidak. Kau dapat rasakan.

______________________________________________________

Perbincangan dunia seakan terhenti seketika. Aku dapat rasakan suatu aura yang makin mendatang. Setiak detik itu bagaikan terhenti, lalu masa mengembara merentasi masa. Aku kenal akan perasaan itu.

Setiap langkahnya, aku kenal bunyi itu.

Setiap wangiannya, aku kenal odor itu.

Setiap sebutannya, aku kenal suara itu.

Ibarat kuasa besar yang boleh memaksa aku menoleh, lalu aku terlihat akan dia yang pernah hampir, mungkin menjadi sebahagian daripada diriku.

Dia berlalu bersahaja. Wajahnya terpancar keseronokan dan kebahagian. Aku terfikir ini kerana dia sudah mempunyai teman baru yang boleh bahagiakannya dengan wang ringgit, mungkin.

Aku tiada punya apa hendak diberi, suatu keikhlasan pon belum tentu kerana siapa kita hendak menentukan sama ada benar atau tidak sesuatu keikhlasan itu.

Kasih sayang masih ada tetapi aku bukan yang jenis bermulut manis pandai berbicara, menabur kata kata janji yang aku rasa diri sendiri tidak utuh dengan nilai yang cuba aku berikan.

Dia berlalu, bersahaja.

Tanpa menghiraukan sekeliling.

Aka hanya pasakkan mata mengikuti setiap lenggok gerak tubuhnya hingga ke suatu penjuru.

Dia membelok ke arah tamatnya pertemuan penuh makna ini.

Di saat pengakhiran itu, aku nampak rambutnya yang ikal itu bagaikan tangan yang melambai lambai pergi tanpa ucapan...

Selamat Tinggal Cinta...Selamat Tinggal!!!

Monday, February 9, 2009

rock on dude...

gua ada membe...
dia sorang yg rock katanye...
gua gelarkan dia sebagai adinsantapanrohani...
citer ni nk menggambarkan betapa rocknye member gua ni...

di suatu malam...
di dalam kereta super-duper sport 850cc gua...
semasa berhenti untuk mencucuk duit...

pan-d-macho-guy : ko x nk cucuk duit ke din??
adinsantapanrohani : xnk r...duit tgh ade g ni...
pan-d-macho-guy : ok...xnk xpe...tunggu daus jap...
adinsantapanrohani : ok...

nada dering telefon..."tertutup sudah pintu...pintu hatiku..."

pan-d-macho-guy : ah sudah...agnes da menyanyi...telepon ko ke??
adinsantapanrohani : eh mane ade...jap ea..(menjawab telefon) ... erm...hello awak...knape??
pan-d-macho-guy : fuck bukan ko nye...haha...
awek-on-d-fon : nape mmbe awak gelak??
adinsantapanrohani : sebab dia cakap awak debab...hehe...
tapi xpe..debab2 pon kite suke...hehe
blabalablaxbolebla...ntah pe yg dibualkn...
pan-d-macho-guy : hm...ntah ble mase ak ckp cmtu...
adinsantapanrohani : (habis bergayut...) ha...da jom r...daus pon da sampai...
pan-d-macho-guy : fuck...jiwang...haha...
adinsantapanrohani : eh...mana ade...gua rock beb!!!
pan-d-macho-guy : a'ah ko mmg rock...
adinsantapanrohani : ha tau xpe....

camtu la citernye...
cam celaka...
haha...
rock x rock??

notakakirock: mangkuk tandas ye din???

Sunday, February 8, 2009

gua kne tag...

pergh...
1st tag gua...
gua jawab dengan jujur ni....
haha...
1)When do you want to get married?
hm...when the time comes???
2)what do you want the most now?
fon baru...fon lama gua da kne kekah...
3)Who is the person you trust the most?
hm...my parents??
4)Do you think you have enough self confidence?
x kot...gigil lutut beb kalo kne wat pape kt public...
5)If you can have a dream come true, what would it be?
dapat poket doraemon...
6)Do you believe in seeing a rainbow after the rain?
durh...of course la...
7)What are you afraid to lose right now?
erm...hilang akal bole kira x??
8)Do you believe in eternal love?
huh?? Jgn tanya gua...gua masih single...haha...
9)If you meet someone you love, will you confess to him/her?
kalo gua brani confess da 24 orang awek gua ade...haha..
10)List out 3 good points of the reason who tagged you.
dunno...ask her...
11)What are the requirement you wish from the other half?
muka macam jessica alba...haha...sampai ke tua la jawabnye...
12)What type of person you hate the most.
ntah la...
13)Do you cherish every friendship of yours?
top priority beb...bangsat2 pon ade guna gak...
14)What do you think is the most important thing in your life?
money, friends, family...
15)Do you find the needs to have a boyfriend?
wtf??? i'm not gay demmit!!!
16) At this point in time, would you rather be a heartbreaker or heartbroken?
dua-dua pon xnak...senang...
17) What kind of friend do you want to be in your friend's eye??
baik, sopan santun, berbudi bahasa, hebat bermain futsal, haha...mmg gua kne kutuk pasni...
18)Describe the person who tagged you in 6 words.
hebat bermain ragbi, futsal dan teng-teng...
haha...bole x bole??
19) The place you wanted to go most with your loved ones?
Manchester...tgk man u...glory2 man utd!!!
20)I'm going to tag...
adin
faz
wawa
fiq
akugumbira
da la tu...letih ni...
x buat siap la...

Friday, February 6, 2009

1+2=3...simple math...

hm...
1+2=3...seriously easy math kn??
bukan rocket science...
kali gua nak bagi tips la camne nak pujuk awek...

beberapa hari yg lepas gua ber-ym ngan mmbe gua ni...
gua nak namakan dia si gigi besi...haha...
gua pon x igt sangat pe yg kami borakkan...
tapi lebey kurang camni la kami ber-ym...
sebab asal gua gelakkan biarlah gua je tau...

ggbesi : okie...gelak lah...
pan89 : kk..x gelak...
ggbesi : serius...
pan89 : serius...eh ko ni cm da tau je ak nk type pe...
ggbesi : mmg la tiap2 ari ak ym ngan ko...
pan89 :tau xpe...
ggbesi : kalo ko on9 ak malas nk tego dlu..
pan89 : mmg...ko sombong...
ggbesi : bkn r...sbb kalo ak tego dlu mesti ade yg x kene...
ko bz la...ko nk kuar la...ko itu la ini la...
pan89 : haha...
ggbesi : so ak tggu ko tego ak..slagi ko x tego ak...ak tahan ah x tego ko...
pan89 : den...kalo ak x tego ko??
ggbesi : ak nk wat cmne...blablablabla la...(gua x igt pe de ckp)..
pan89 : ni kire ko nk merajok r ni??
ggbesi : kalo ak merajok pon bukan ko reti pujuk...kn??
pan89 : reti...x caye??
ggbesi : mmg x caye...try me...
pan89: ok...ak de 3 cara...kalo 1st ngan 2nd x bole mst 3rd ko surrender punye...
ggbesi : hm...as if...
pan89 : ok2....hikmat memujuk gadis 1...alololo...u..sorry eh???
ggbesi : not working...try cara no 2..
pan89 : ceh...ok2...cara no 2...jgn la merajok....hah...bole??
ggbesi : camtu je??? try no 3 lak la...
pan89 : jual mahal...kk cara no 3...alololo...u..sorry ea...jgn la merajok...
ggbesi : oi...same je mcm td...
pan89 : ye la 1st step + 2nd step = 3rd step la...haha...
ggbesi : motherfucker....
pan89 : hahaha....

haha...
camtu la citernye...
bole la try kalo awek lu sume merajok...
bezanya kt sini cuma ak pujuk mmbe bukan awek...
amacam???
senang kan??

notakakibesi: babe...nama gigi besi 2 ok x ok??? haha...

notakakibesiberani: gua letak nama ggbesi sebab dia pakai braces...bkn sebab gigi dia btol2 besi...duh...



Wednesday, February 4, 2009

jangan seronok sangat...(JSS)

hmm...
mmg btol kata orang yg hidup ni penuh ngan pros and cons...
mcm celaka...
gua ckp gua fucking boredkan minggu lepas???
sekarang gua da nyesal...
serius punya nyesal....
sebab pe???
barang paling penting dalam hidup gua ilang...
(or to be specific gua sedekah barang 2)...
semua ni jd sebab gua boring...
ah...abaikan la...

hm...
fyi intenet uma gua kene potong mggu lpas...
so gua pon boring cm celaka la...
sebabnya???
x yah tau la...bole mengaibkan org...
jd ari jumaat lpas gua yg da free xde klas ni pon cari la aktiviti nk buat...
so gua pon keluar la...

1st...pegi karok kat sri petaling...
2nd...usha bundle kat chow kit...
3rd...usha pulak ara clothing kt danau...
4th...da penat lepak NZ kt wangsa maju...
5th...balik rumah tido...

den hari sabtu lak...

1st...bangun tido...gosok gigi...cuci muka...terus mandi...
haha...
kk...serious...

1st...usha kasut kat sungei wang...
2nd...sebab malam minggu so lepak kt bistro bb plaza 2 thgk live band...
3rd...lapar...g makan kt classic pe tah nama kdai 2...kt Kg Baru...(fuck..kt sini la gua sedekah fon gua)
4th...balik rumah tdo lg...

den hari ahad lak...

1st...g kdai kt kg baru 2 blk...tye brader yg keje situ pasal fon gua...de ckp xde...
(fuck...lu da jual fon gua...byk lak citer...)
2nd...pusing2 klcc n g maxis centre kat sana...retrieve blk num...
3rd...frust nye pasal gua pon g la shop sikit kt sungei wang...
4th...blk rumah...

ha...
kalo agak2 lu da kne sindrom fucking bored cm gua buat la bnde2 ni...
konfem x boring lg da...
except d part where i lost my fon la...jgn tiru...bahaya...
kalo lu boring jugak gua x tau nk wat pe lg...
kalo mmbe gua dia da classified ni sebagai 'ENJOYS' bukan enjoy...
ni kerana terlalu banyak yg dienjoykan...


notakakihilang:kepada sesape yang knal gua bg fon num lu sume...kalo nk bg ngan fon skali pon tadehal...gua x kesah...haha...

Thursday, January 29, 2009

fucking bored...

Arghhhh!!!!
gua dilanda wabak fucking bored...
ya fucking bored...
bukan bored of fucking...(eh ape ni???)
macam2 gua da buat...
gua da try layan lgu2 favourite gua...
layan movie2 favourite gua...
layan blog2 fav gua...
minum air fav gua...
makan makanan fav gua...
huh...cukup stakat 2...kalo gua sambung lagi mungkin gua akan makan lutut2 lu sume malam ni...
baik...
gua da tahu...
gua akan cuba cari hobi baru...
erm...cleavage appreciation...ah baik jangan...
arghh!!!
gua x tau...
xkn gua nk jdkan hantuk kepala kat dinding sebagai hobi...
ataupon main lampu...
ataupon merapu...
ataupon menyapu...
fuck...
i need help...
bg la cadangan kt gua...

Thursday, January 22, 2009

kenangan beb!!!

hm...
lpas gua ber-ym dengan sorg best friend gua dari primary school lg gua da mula ingat citer2 lame...
kalo la dapat gua turn back time mmg gua turn byk kali...
haha...
hm wan(nama sebenar)...
u really do bring back those memories u know..
dlm byk2 citer kn yg gua dengan mmbe gua ni borak de 1 yg gua btol2 x dpt lpe r.
dulu time skola rendah dulu gua ni kre aktif gle la kn...
wakil street soccer skola(team bola skola x lpas), sprinter rumah sukan, high jumper rumah sukan, lompat jauh pon gua,naib ketua rumah sukan pon gua, pengawas pon gua...
ni la kelebihan org panjang...haha...(ceh eksen lak gua!)
gua pon agak ramai mmbe la dulu...
so bile da jd cmtu gua terasa agak cool la...
and at that time gua de 2 org kawan yg gua ske nk elak...
1st Amin n 2nd Haris...
ble jmpe dorg tros lari...
kurang asam kn???
seb bek itu dlu...dulu len skg len...
nk djadikan cerita ade satu masa ni...
lpas gua g mkn ngan wan, mamat, im, labib ngan sape tah g...
(sorry da lame gua x igt...)
gua decide nk g library ngan dorg...
nk baca buku la kononnye...
then, on the way there gua nampak amin...
die pon cm nk dtg kt gua je kn...
gua pon sound la mmbe2 gua yg amin da dtg...
so pe lagi, masing2 lari mcm celaka...
kami pon tros lari masuk library...haha...
mentang2 pengawas ske2 ati gua je men lari2 dlm library...
dalam library 2 ade r satu bilik ni...kre cm port terbaik la kalo nk sembunyi kn...
so sbb tempat tu nmpak syiok ktorg pon msk dlm bilik 2...
nampak amin masuk library kami pon tros masuk bilik dan tutup pintu...
amin pon masuk...tggu dpn pintu dok ketuk2...sebok nk masuk...
kami kt dlm sebok gelak2...haha...tapi yg buat bestnye is kami x tau yg pintu tu da rosak...
so dats y xde org gne bilik 2...damn...
lpas puas gelak kt dlm tu kami pon nk kua la...
chik...chik...chik...(bunyi pulas tombol pintu cm 2 ke??)
gua da pulas da...tapi pintu x bole bukak...
hah...cuak la kami kt dalam...
ha...time tu amin lak gelak kt kami...padan muka...
gelak pe amin??? FXXK YOU!!!
kami pon tendang2 la pitu 2...habis heboh satu library...x bole gak...amin pon tolong...
siap amek lajak jauh2...pintu x gak terbukak...ko mmg x power amin...
lpas tu ramai la mencuba nasib...sme kantoi...pastu yg gua igt Chan Kar Lok pon dtg...sebok je tanye nape...

fyi...Chan kar Lok ni budak darjah 6 paling kecik skali...
kalo tgk cm dak darjah 1 pon ade...

so de pon amek la lajak...gua nk je ckp "lu tu da la kecik...buang masa je.."
tapi seb bek gua x ckp...
sbab time de tendang pintu tu...
pintu yg cm sial nye susah nk bukak td terbukak...
skali try je...pergh...u really are my saviour!!!
seb bek si kecik tu ade...
kalo x gua da nanges da...kantoi la x cool kn???
hahaa....
so moral of the story are....
i) don't judge a book by its cover...
ii) jgn la push aside mmbe2 yg x 'cool' bg lu...

notakakiamin:no hard feelings eh amin ngan haris???
u guys still are my best buddies la...just teringat je time skola dulu...

notakakiharis: kalo ko nk tau most of mmbe2 gua time skola dlu da lost contact ngan gua...
yg still contact x ramai...antaranye AMIN and HARIS...jd jgn la korg take ur friends for granted...
ni atas pengalaman gua la...



Tuesday, January 20, 2009

hebat ke hensem...

huh...
memang x sia2 gua dtg blaja kt UniKL ni...
banyak beb bende baru yg gua blaja...
plg latest time jumaat lpas...
gua masuk klas Project Management...

ye kepada yg berotak kuning atau biru tiada santapan rohani untuk anda walaupun nama kelas ni 'Project'...

sebelum ni gua ingat lelaki ni de byk jenis...
lelaki macho, lelaki jambu, lelaki buaya darat(siap de lagu tah sape nyanyi tah)and so on la...
tapi lecturer gua yg bernama Chot (bkn nama sebenar) telah menyedarkan gua...
sebenarnye lelaki ni de 2 jenis sahaja...

1st lelaki hebat....
2nd lelaki hensem...

Gua pon jd pelik ngan pe yg lec gua ckp...
lepas tu lec gua pon cakap...

"Betol dalam dunia ni de 2 jenis je lelaki.."
"hebat dan hensem..."
"macam saya ni bukan jenis hensem..."
"saya ngaku..."
"tapi saya ni jenis yg hebat.."
"biase la...anak 8 kn???"
"ha...hebatkan??"

bole tahan gak lec gua ni...haha...
tapi kalo dipikir-pikirkan balik...
it does make sense...
haha...
so...
lu laki cmne???

notakakihebat:ni cter btol gua x bohong...
neway girls out there xde unsur2 18sx disini ye jd jgn malu2 nk baca...
kalo de yg x setuju comment la...haha...

Friday, January 16, 2009

hmm...

hm...
sudah agak lama gua solo...
kadang2 teringin gak berdua...
gua ni jenis memilih so jangan mengamok jika lu tiada dalam wishlist gua...
gua da setkan target gua...
gua akan cuba memikat wanita2 di bawah ini...
jika gagal dalam tempoh 3 hari ini, gua akan kembali berstatus single...

1) Lady Gaga
2) Zooey Deschanel
3) Olga Kurylenko
4) Jessica Alba

Cmne???
Bole x bole??
haha...

notakakigaga: gua suke mengarot di pagi yg mengarut ni...
mintak maaf la ye...

elaun oh elaun...

seperti kebanyakan dari kamu yg tahu...
gua ni antara pelajar2 yg terpilih untuk belajar di sebuah ipts yg telah ditubuhkan mara...
bila tempat ni ditubuhkan mara, of coz la byk yg kene-mengena dgn mara...
yang paling jelas ialah elaun...
gua penerima elaun berdaftar dari Mara...
gua menerima sebanyak rm630.00 dari mara pada setiap bulan...
banyakkan??

makan minum gua...
duit minyak gua...
duit tol gua...
duit shopping gua...
duit enjoy gua...
duit rokok gua...
duit rumah sewa...
streamyx...
api air...

sume gua bayar pkai elaun gua yg sebanyak rm630 ni...
pendek kata gua amat2 la puas ati dgn apa yg mara kasi ni...
tapi yg buat gua tulis psl post ni ialah khabar angin yg mengatakan...
duit elaun akan dibekukan sementara dan bila masuk ia akan masuk sekaligus untuk 6 bulan...
walaowei...
dgr cm syiok je kn???

mungkin gua jd org kaya time tu...
mungkin juga orang kaya akan jd cm gua...

tapi sementara elaun itu masuk...
gua nk jd org apa???
nak makan pe??
itu mungkin bole disetelkan lg...
tapi cmne ngan duet rumah sewa gua???
duit streamyx gua???
hmm...
ye ini mmg isu semasa...


notanotinotu:sebenarnya ini bukan salah mara 100%...
kalau la gua guna duit ni untuk sole purpose iaitu belajar 4 sure x jd cmni...
tapi kot iye pon nk buat cmni bagi la tau awal2!!

Wednesday, January 14, 2009

lec paling gengster gua stakat ni...

Arini gua masuk klas Basic CNC Turret Punching Programming...
panjangkn nama de???
tapi seperti biase nama singkatan mesti ada...
seperti fakhri dipanggil fakh...sudin dipanggil din...firdaus dipanggil os dan salamat dipanggil mat...
subject ni hanya dipanggil CNC...
maksudnya??
gua belum blaja...
maybe i'll tell u the meaning of CNC next week...(yea rite)
I'm sure that most of u pernah la dpt lec gengster2 ni...
but i'm sure yours cannot beat mine...
gua punya lec bernama John (bukan nama sebenar)...
dia ni sorg yg agak strict la...
katanya nk blaja dgn dia mesti obey his rules...
1st - dtg klas awal...
2nd - when he talks no one else can talk...
3rd - wear appropriate attire during his class...

he also mention dat dia nk jadi askar dulu tapi x dapat...
gua pon x tau apa kes...
tapi yg buat gua ckp de ni gengster is dat awal2 dia da warning...

"sapa yg x patuh arahan jaga-jaga la..."
"saya ni da lama dalam bidang ni..."
"saya banyak kenal orang..."
"saya suka biarkan tangan saya bersih ye.."
"saya x kan sentuh kamu..."
"tapi kalo kamu buat hal siap la..."
"saya knal ramai kaki pukul dan pembunuh upahan..."
"brani buat la pasal..."

pergh...
gua terkesima la kan...
bahaya ini lec...
haha...
gengster x gengster???

notakakikiri: i think i'm gonna enjoy his class...dan kpd mr john saya bole jadi
pembunuh upahan anda...harga bole dirunding...

notakakitambahan: gua telah diugut oleh seseorang..dia memaksa gua menulis begini...
anak pak azhar is my verrryyyyy nice friend...kalo x gua akan d pancung serta-
merta...


Sunday, January 11, 2009

penang2...

hmm...
gua tgk pic2 gua ngan membe2 time g penang hujung tahun ritu...
tbe2 trase cm syiok lak...
so gua pon nk share la rase syiok ni kn...
neway ni la ckit2 pic yg mnarik time gua kt penang last year...


ninja turtle terbaru - takdetello -bkn donatello



tah ape si kepala mekanikal 2 kencing gua...


most of the crew

usha pe??? k**e mau??


bergambar dgn die-hard fan gua...

Stakat ni je la gua nye post...
kang kalo ak letak pic lbey2 kang korg bosan lak kn...
neway in my opinion penang ni bole tahan la syiok...
tapi cuma malam kt sana kurang aktiviti la...
so kalo nk cuti lain kali try la penang...

notakakiberbulu: kalo da ramai2 g tandas pon best...-chot-

Saturday, January 10, 2009

gua suka diri gua...

kalo gua nk jadi orang lain, sape nk jd gua???
kalo lu nk jd dia, sape nk jd lu???
mesti ke ikut kn orang???
kenapa???


notakakisaiz8:sekadar mencari jawapan, bukan memberi jawapan...

Wednesday, January 7, 2009

betul ke???

Masa cuti 2 bulan ni gua tetibe lak tegerak hati nk baca buku 'MIND GAMES' yg pak long gua bg tahun lepas...
selama ni kalo pak long gua tanya gua mesti ckp da abes baca...
haha...padan muka...kene kencing ngan gua...
sape suruh bg buku tebal2...
ok3...gua ngaku gua malas...
tapi ni bukan salah ibu mengandung bukan juga salah bapa yg...
eh lucah lak...
bebalik pd buku td...
bile gua da bace buku tu gua rasa tertarik ngan ayat ni...

"Life is a mind game.Success is in the head"

kalo gua x silap ini maksud de kalo gua yakin gua bole makne ye gua betol2 bole...
hmm...
kalo gua yakin yg liana jasmir (gua pon x tau ejaan ni btol ke x..) tu syok kt gua...
rase-rasenye de syok x kt gua???


notakakihensem:gua ni x la bendul sgt...post ni skadar suka2 tanpa sedikit rasa serius pon...haha...

hmm...

ahh...
ak masih ingat lagi semasa zaman kanak2...
dulu gua rasa gua sgt nakal....
balik je rumah terus makan salin baju dan keluar...
kadang2 main bola atau rounders kt taman...
main kejar2...
tangkap ikan kt longkang...
xpon keluar g cc...
gua igt lg cc yg gua slalu lepak is KING SURF kt taman pelangi...
king la sgt...
kalo da keluar tu gua mmg susah nk balik r kn...
balik rumah slalu dalam kol 7++...
xde la lambat sgt kn??.
tapi yg buat gua x bole lupa ni pasal mak gua yg suka hukum gua kalo gua balik lebih dari kol 6.30...
mak gua xde la kejam...
gua x kne pukul...
x kne cubit...
x kne dera...
x kne bebel...
tapi yg gua x tahan ialah gua kene tunggu luar rumah sampai bapak aku balik...
bapak gua pulak slalu keje balik lewat malam...
paling awal kol 9...
pergh...
memang cm sial...
gua buat la pe pon...x bole nye msuk...cakap la nk berak la kencing la...mak gua buat selambe je dlm rumah...
panas tol gua...
hmm...
tapi kalo di pikir2 balik...
kalo mak ak xbuat cm 2 ak da jd cmne la skg ni kn??

This is about human right...not religion...so please everyone...

Fuck jews...
Fuck zionis...
Fuck israel...

This time around gua punye entri bkn sesuatu yg meaningless dan tah ape-ape...
kali ni gua nk post psal kekejaman israel yg ptut dkeji dan dhentikan...
Sebenarnye bnde ni da lama...
cuma ramai yg x ksah...



bangga dgn kebodohan mereka

What i'm saying is that what is happening in palestin merupakan isu kemanusiaan dimana manusia dibunuh sesuka hati, rumah di rampas dan tanah di tarah. kamu tahu kah yg HAMAS, kerajaan yg memimpin Palestin sekarang, di pilih oleh rakyat palestin dari pelbagai latar agama. zionis bunuh islam,kristian. ini bukan isu agama! ini isu kemanusiaan! sedangkan yahudi sendiri menentang tindakan zionis, apatah lg kita yg jelas dan nyata bukan seorang yahudi?

to all the non-muslims out there...
clearly enough that ni bukan satu isu yg hanya membabit kan agama...
it is human right..
think about it...

and also...
jgn hanya beria-ria mengutuk tapi x membuat apa2...
now is the time...
boycott all the us products since they are the one that helps those jews...
their economy is on the low now...
let them be worst...
let them know that we hate what they are doing now...
btw gua salute dgn Venezuela yg halau duta israel dari negara mereka sbg tanda protes mereka...
this is something other countries should do in order to stop the invasion..
sekian...