Wednesday, February 25, 2009

entri frust gua yang pertama dan terakhir...

gua agak sibuk kebelakangan ini...
macam-macam hal nak disetelkan...
bila jadi macam ni gua rasa agak tension...
dan tension gua makin menjadi-jadi bila:

situasi 1:
berjumpa dengan lecturer...
bentangkan pasal final project...
bila gua terangkan...
dia cuma cakap "erm...ok...lepas tu...erm...ok...saya faham..."
tolonglah...adik gua pon bole jadi lecturer kalau macam tu...

situasi 2:
bawak 3 project untuk di propose pada lecturer...
terangkan sebaik mungkin...
lepas tu gua pon tanya kat lec gua...

"erm encik...macam mana project ni?"

jawapan lec gua...

"erm saya rasa project ni simple sangat lah"
ni baru jawapan untuk project 1st...

"erm yang ni pilak cuba guna satu motor je...kalo banyak motor mahal kos.."
jawapan projek kedua...

"owh kalo yang ini saya rasa x sesuai..."
jawapan untuk projek ketiga...

gua pon jawab...

"erm takpelah kalau macam tu encik..."

lepas ni tobat gua x tanya lec tu lagi...

situasi 3:
pagi gua jumpa lec...
gua tanya...
dia jawab...

"encik...free pukul berapa encik??"
"owh saya free dalam pukul enam gitu la..."
"nanti pukul saya datang amek projek ea encik??"
"okok"

dalam pukul 5.45 hujan lebat...
gua redah dengan harapan lulus la final year project gua...
sampai bilik lec dalam keadaan basah...

"assalamualaikum encik..."
"waalaikumussalam.."
"encik kata na bagi projek encik"
"erm...saya sibuk sikit la...kalau dalam kelas esok boleh x??"
"pergh...hm...ok la encik.."

baik gua cakap dengan dinding...

huh...
cukup la sampai sini...
makin banyak dosa gua...
sekian...

notakakifrust: gua bukan buat blog nak luah perasaan...sebab tu tajuk entri ni 'entri frust gua yang pertama dan terakhir' .





Thursday, February 19, 2009

gua pon ada perasaan...(amacam touching x tajuk??)

lu hot???
lagu ni untuk lu...
ucapan diatas terhad kepada golongan yg berlainan jantina dari gua...
haha...
neway...enjoy vid ni...


The Cribs - you were always the one

video

amacam??

cair x cair???

notakakicair: kepada classmates gua kt beseri dulu sorry gua x dapat join reunion tu...gua ade klas ganti la...

Sunday, February 15, 2009

Baca ni please...

Kepada semua yg baca post gua td...
serius...
bukan gua yg buat...
ni semua dilakukan oleh celaka 1, celaka 2 dan seterusnya...
gua terlalu asyik melayan movie crow zero mungkin...
bukan salah gua sebab leka...
salah director movie yg membuat cerita yg amat masyuk...
bila si celaka 1 nk blk, dia hanya suruh gua bersabar...
mulanya gua pon x tau kenapa...
tapi sekarang gua tau...
kepada si celaka 1...


pergi main jauh2 la loser!!!


kalau lu sume da biasa baca post2 gua...
pasti lu sume tau...
cara tulisan gua bukan begitu...
sekian...

yang teraniaya,
pan...

notakakicelaka: aik...main ganas nampak...



Kau Kunci CintaKu

Kau akan tahu apabila ianya sesuatu yang dahulu kau miliki tetapi kini tidak. Kau dapat rasakan.

______________________________________________________

Perbincangan dunia seakan terhenti seketika. Aku dapat rasakan suatu aura yang makin mendatang. Setiak detik itu bagaikan terhenti, lalu masa mengembara merentasi masa. Aku kenal akan perasaan itu.

Setiap langkahnya, aku kenal bunyi itu.

Setiap wangiannya, aku kenal odor itu.

Setiap sebutannya, aku kenal suara itu.

Ibarat kuasa besar yang boleh memaksa aku menoleh, lalu aku terlihat akan dia yang pernah hampir, mungkin menjadi sebahagian daripada diriku.

Dia berlalu bersahaja. Wajahnya terpancar keseronokan dan kebahagian. Aku terfikir ini kerana dia sudah mempunyai teman baru yang boleh bahagiakannya dengan wang ringgit, mungkin.

Aku tiada punya apa hendak diberi, suatu keikhlasan pon belum tentu kerana siapa kita hendak menentukan sama ada benar atau tidak sesuatu keikhlasan itu.

Kasih sayang masih ada tetapi aku bukan yang jenis bermulut manis pandai berbicara, menabur kata kata janji yang aku rasa diri sendiri tidak utuh dengan nilai yang cuba aku berikan.

Dia berlalu, bersahaja.

Tanpa menghiraukan sekeliling.

Aka hanya pasakkan mata mengikuti setiap lenggok gerak tubuhnya hingga ke suatu penjuru.

Dia membelok ke arah tamatnya pertemuan penuh makna ini.

Di saat pengakhiran itu, aku nampak rambutnya yang ikal itu bagaikan tangan yang melambai lambai pergi tanpa ucapan...

Selamat Tinggal Cinta...Selamat Tinggal!!!

Monday, February 9, 2009

rock on dude...

gua ada membe...
dia sorang yg rock katanye...
gua gelarkan dia sebagai adinsantapanrohani...
citer ni nk menggambarkan betapa rocknye member gua ni...

di suatu malam...
di dalam kereta super-duper sport 850cc gua...
semasa berhenti untuk mencucuk duit...

pan-d-macho-guy : ko x nk cucuk duit ke din??
adinsantapanrohani : xnk r...duit tgh ade g ni...
pan-d-macho-guy : ok...xnk xpe...tunggu daus jap...
adinsantapanrohani : ok...

nada dering telefon..."tertutup sudah pintu...pintu hatiku..."

pan-d-macho-guy : ah sudah...agnes da menyanyi...telepon ko ke??
adinsantapanrohani : eh mane ade...jap ea..(menjawab telefon) ... erm...hello awak...knape??
pan-d-macho-guy : fuck bukan ko nye...haha...
awek-on-d-fon : nape mmbe awak gelak??
adinsantapanrohani : sebab dia cakap awak debab...hehe...
tapi xpe..debab2 pon kite suke...hehe
blabalablaxbolebla...ntah pe yg dibualkn...
pan-d-macho-guy : hm...ntah ble mase ak ckp cmtu...
adinsantapanrohani : (habis bergayut...) ha...da jom r...daus pon da sampai...
pan-d-macho-guy : fuck...jiwang...haha...
adinsantapanrohani : eh...mana ade...gua rock beb!!!
pan-d-macho-guy : a'ah ko mmg rock...
adinsantapanrohani : ha tau xpe....

camtu la citernye...
cam celaka...
haha...
rock x rock??

notakakirock: mangkuk tandas ye din???

Sunday, February 8, 2009

gua kne tag...

pergh...
1st tag gua...
gua jawab dengan jujur ni....
haha...
1)When do you want to get married?
hm...when the time comes???
2)what do you want the most now?
fon baru...fon lama gua da kne kekah...
3)Who is the person you trust the most?
hm...my parents??
4)Do you think you have enough self confidence?
x kot...gigil lutut beb kalo kne wat pape kt public...
5)If you can have a dream come true, what would it be?
dapat poket doraemon...
6)Do you believe in seeing a rainbow after the rain?
durh...of course la...
7)What are you afraid to lose right now?
erm...hilang akal bole kira x??
8)Do you believe in eternal love?
huh?? Jgn tanya gua...gua masih single...haha...
9)If you meet someone you love, will you confess to him/her?
kalo gua brani confess da 24 orang awek gua ade...haha..
10)List out 3 good points of the reason who tagged you.
dunno...ask her...
11)What are the requirement you wish from the other half?
muka macam jessica alba...haha...sampai ke tua la jawabnye...
12)What type of person you hate the most.
ntah la...
13)Do you cherish every friendship of yours?
top priority beb...bangsat2 pon ade guna gak...
14)What do you think is the most important thing in your life?
money, friends, family...
15)Do you find the needs to have a boyfriend?
wtf??? i'm not gay demmit!!!
16) At this point in time, would you rather be a heartbreaker or heartbroken?
dua-dua pon xnak...senang...
17) What kind of friend do you want to be in your friend's eye??
baik, sopan santun, berbudi bahasa, hebat bermain futsal, haha...mmg gua kne kutuk pasni...
18)Describe the person who tagged you in 6 words.
hebat bermain ragbi, futsal dan teng-teng...
haha...bole x bole??
19) The place you wanted to go most with your loved ones?
Manchester...tgk man u...glory2 man utd!!!
20)I'm going to tag...
adin
faz
wawa
fiq
akugumbira
da la tu...letih ni...
x buat siap la...

Friday, February 6, 2009

1+2=3...simple math...

hm...
1+2=3...seriously easy math kn??
bukan rocket science...
kali gua nak bagi tips la camne nak pujuk awek...

beberapa hari yg lepas gua ber-ym ngan mmbe gua ni...
gua nak namakan dia si gigi besi...haha...
gua pon x igt sangat pe yg kami borakkan...
tapi lebey kurang camni la kami ber-ym...
sebab asal gua gelakkan biarlah gua je tau...

ggbesi : okie...gelak lah...
pan89 : kk..x gelak...
ggbesi : serius...
pan89 : serius...eh ko ni cm da tau je ak nk type pe...
ggbesi : mmg la tiap2 ari ak ym ngan ko...
pan89 :tau xpe...
ggbesi : kalo ko on9 ak malas nk tego dlu..
pan89 : mmg...ko sombong...
ggbesi : bkn r...sbb kalo ak tego dlu mesti ade yg x kene...
ko bz la...ko nk kuar la...ko itu la ini la...
pan89 : haha...
ggbesi : so ak tggu ko tego ak..slagi ko x tego ak...ak tahan ah x tego ko...
pan89 : den...kalo ak x tego ko??
ggbesi : ak nk wat cmne...blablablabla la...(gua x igt pe de ckp)..
pan89 : ni kire ko nk merajok r ni??
ggbesi : kalo ak merajok pon bukan ko reti pujuk...kn??
pan89 : reti...x caye??
ggbesi : mmg x caye...try me...
pan89: ok...ak de 3 cara...kalo 1st ngan 2nd x bole mst 3rd ko surrender punye...
ggbesi : hm...as if...
pan89 : ok2....hikmat memujuk gadis 1...alololo...u..sorry eh???
ggbesi : not working...try cara no 2..
pan89 : ceh...ok2...cara no 2...jgn la merajok....hah...bole??
ggbesi : camtu je??? try no 3 lak la...
pan89 : jual mahal...kk cara no 3...alololo...u..sorry ea...jgn la merajok...
ggbesi : oi...same je mcm td...
pan89 : ye la 1st step + 2nd step = 3rd step la...haha...
ggbesi : motherfucker....
pan89 : hahaha....

haha...
camtu la citernye...
bole la try kalo awek lu sume merajok...
bezanya kt sini cuma ak pujuk mmbe bukan awek...
amacam???
senang kan??

notakakibesi: babe...nama gigi besi 2 ok x ok??? haha...

notakakibesiberani: gua letak nama ggbesi sebab dia pakai braces...bkn sebab gigi dia btol2 besi...duh...



Wednesday, February 4, 2009

jangan seronok sangat...(JSS)

hmm...
mmg btol kata orang yg hidup ni penuh ngan pros and cons...
mcm celaka...
gua ckp gua fucking boredkan minggu lepas???
sekarang gua da nyesal...
serius punya nyesal....
sebab pe???
barang paling penting dalam hidup gua ilang...
(or to be specific gua sedekah barang 2)...
semua ni jd sebab gua boring...
ah...abaikan la...

hm...
fyi intenet uma gua kene potong mggu lpas...
so gua pon boring cm celaka la...
sebabnya???
x yah tau la...bole mengaibkan org...
jd ari jumaat lpas gua yg da free xde klas ni pon cari la aktiviti nk buat...
so gua pon keluar la...

1st...pegi karok kat sri petaling...
2nd...usha bundle kat chow kit...
3rd...usha pulak ara clothing kt danau...
4th...da penat lepak NZ kt wangsa maju...
5th...balik rumah tido...

den hari sabtu lak...

1st...bangun tido...gosok gigi...cuci muka...terus mandi...
haha...
kk...serious...

1st...usha kasut kat sungei wang...
2nd...sebab malam minggu so lepak kt bistro bb plaza 2 thgk live band...
3rd...lapar...g makan kt classic pe tah nama kdai 2...kt Kg Baru...(fuck..kt sini la gua sedekah fon gua)
4th...balik rumah tdo lg...

den hari ahad lak...

1st...g kdai kt kg baru 2 blk...tye brader yg keje situ pasal fon gua...de ckp xde...
(fuck...lu da jual fon gua...byk lak citer...)
2nd...pusing2 klcc n g maxis centre kat sana...retrieve blk num...
3rd...frust nye pasal gua pon g la shop sikit kt sungei wang...
4th...blk rumah...

ha...
kalo agak2 lu da kne sindrom fucking bored cm gua buat la bnde2 ni...
konfem x boring lg da...
except d part where i lost my fon la...jgn tiru...bahaya...
kalo lu boring jugak gua x tau nk wat pe lg...
kalo mmbe gua dia da classified ni sebagai 'ENJOYS' bukan enjoy...
ni kerana terlalu banyak yg dienjoykan...


notakakihilang:kepada sesape yang knal gua bg fon num lu sume...kalo nk bg ngan fon skali pon tadehal...gua x kesah...haha...